Tarina alkaa..

Hei, olen Eija, äiti ja myös Äidin Patukan äiti!
Olen aina ollut innostunut leipomisesta. Poikani Tommi työskentelee SportLifella, jonka valikoimista löytyy monenlaisia runsasproteiinisia vaihtoehtoja aina helpoista mukaan otettavista välipaloista kuntoilun ympärillä nautittaviin ravinteisiin.
Olen syntynyt pienessä Kihniön kylässä maaseudulla ja tein pitkän päivätyön palkanlaskennan parissa. Aloitin Tampereella Tampellan tehtaalla yli viisikymmentä vuotta sitten ja vaikka yrityksen nimi vaihtui moneen kertaan, niin reilut neljä vuotta sitten siirryin samasta työsuhteesta eläkkeelle. Aikamoinen matka ja tämän jälkeen on ollut hyvää aikaa keskittyä enemmän arkisiin asioihin sekä omiin mielenkiinnon kohteisiin.
Kysyin Tommilta, mitä mieltä hän on, jos yrittäisin kehittää mahdollisimman luonnonmukaisista aineista proteiinia sisältävän ja kotoisan herkullisen välipalapatukan, joka sopii koko perheelle ja pitäisi nälkääkin loitolla? Hän oli samaa mieltä, mikäpä siinä!
Perheeseemme kuuluvat minun ja Tommin lisäksi mieheni Raimo, tyttäreni Elisa, vävyni Riku ja miniäni Emmi. Innolla patukka kehityksessä makuraatina ovat olleet myös Emmin vanhemmat Anne ja Seppo jotka ovat hyviä ystäviämme, sekä Tommin paras kaveri Oskari. Kaikki ovat olleet todella kannustavia ja on ollut ilo kulkea tätä seikkailua yhdessä lähimmäisten kanssa.
Kolmisen vuotta sitten kokeilut lähtivät kotikeittiössä liikkeelle edistyen yrityksen ja erehdyksen kautta siihen pisteeseen, että Tommi ilmoitti patukan mukaan Suomalainen Menestysresepti 2020 kilpailuun.
Hän pääsi esittelemään Äidin Patukoita Tampereen alkukarsintaan, jossa valittiin 17 osallistujaa semifinaaliin.
Matka jatkui Helsinkiin, jossa valittaisiin 6 kilpailijaa jatkoon, kehittämään uutta ruokainnovaatiota Suomeen. Semifinaalissa oli toinen toistaan mielenkiintoisempia kotimaisia uutuuksia, joista kaikista voi tulevaisuudessa tulla vaikka kuinka hieno menestystarina. Taso oli siis tänä vuonna todella kova ja olimme kiitollisia että olimme päässeet näinkin pitkälle perhepiirissä kehitetyllä patukallamme.
Saimme Tommin kanssa kokea todella ikimuistoisen hetken kun iloiseksi yllätykseksemme meidät julkistettiin Jyrki Sukulan toimesta yhdeksi kuudesta finalistista Äidin Patukalla!!
Mielenkiintoista, haastavaa ja jännittävää.
Matkamme edistymistä voi seurata kesän ajan joka maanantai Neloselta klo 20:00 ja Ruutu-suoratoisto palvelusta Suomalainen Menestysresepti 2020 ohjelmassa. Lisäksi ajattelin kirjoittaa tänne tulevinakin viikkoina miten Äidin Patukan tarina onkaan edennyt.
Aurinkoisin terveisin, Eija-äiti
Ps. Mieheni ja perheen isä Raimo halusi kertoa viikon vinkkinä että hänen Äidin Patukan suosikkimakunsa on Vadelma-Cashew-Aprikoosi ja mieluiten hän ottaa sen töihin mukaansa ruokaisan helpoksi välipalaksi!