”Se on vähän kuin smoothie, johon on sekoitettu kaurahiutaleita, maapähkinävoita, marjoja, pähkinää ja hunajaa.”

Suomessa leivottu luonnollinen ja herkullinen välipalapatukka koko perheelle.

 

 

1.1.2021 alkaen Äidin Patukat saatavailla SOK:n, XXL:n, Keskon, Tokmannin, Kärkkäisen ja Minimanin myymälöistä.⁠

Piparitaikina uutuusmaku

 

Äidin Patukan uutuusmaku Piparitaikina saatavilla kaikista S-Ryhmän ruokakaupoista kautta maan, maista ja ihastu❤️

Katso videolta Tommin ja Äidin Patukan kehittäjän Eija äidin kuulumiset n. 2,5 kuukautta Suomalainen Menestysresepti Finaalin jälkeen:

 

Mainosvideomme

Suomalainen Menestysresepti jakso 10/10.

 

Finaali

Katso videolta Tommin ja Äidin Patukan kehittäjän Eija äidin tuoreet kommentit Suomalainen Menestysresepti Finaali -jakson jälkeen❤️

 

Äidin patukka tuotteet ovat tästä päivästä (25.8.) lähtien saatavilla kaikista Suomen Prismoista, S-marketeista, Alepoista, Saleista, Food Market Herkuista ja ABC -marketeista. Löydät tuotteet urheiluravinnehyllystä. Toivottavasti pidät tuotteesta yhtä paljon kuin mekin 🙂

 

 

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3671997

Suomalainen Menestysresepti jakso 9/10.

 

Markkinointia ja mainontaa

 

Tästä pääset katsomaan 30sek mainosvideotehtävän lopputuloksen, jota aletaankin pian näkemään eri kanavissa ❤️

 

Kilpailu etenee loppumetreilleen. On aika tehdä markkinointisuunnitelma ja siihen liittyen 30 s mainosvideo. Pohdimme paljon eri markkinointitapoja, some on tietenkin tätä päivää, mutta myös näkyvyyttä muilla kanavilla esim lehdissä, radiossa, televisiossa ja eri mainostauluilla. Myös patukoiden maistatus olisi oiva tapa tutustuttaa tuotteeseen ja saada aitoa palautetta.

Pohdinnan jälkeen suostuin Tommin kanssa mainosvideon kasvoksi, koska patukat ovat kehittämiäni. Koko projekti on ollut mielenkiintoinen ja tärkeä osa elämääni viimeiset kuukaudet. Oikeastaan tällaisena eläkeläisrouvana olen ollut yllättynyt ja otettu, kun tuomarit ovat toivoneet nimenomaan minunkin olevan mukana lanseerauksessa.

Ilman minkään laista aikaisempaa kokemusta ryhtyminen mainosvideon kasvoksi ja ääneksi, ei ollut ihan pikku juttu. Tosin saimme ihan loistavat ohjaajan ja kuvaajan tekemään sitä mökkimaisemaamme. Tämä menee taas samaan kategoriaan kuin monet muutkin tämän projektin kokemuksista, alkuun jännitti mutta lopulta olen iloinen että uskalsin tarttua haasteeseen. On ainakin taas lisää muisteltavaa tuleville eläkepäiville kiikkustuoliin.

Kokemuksena se oli hieno kerran elämässä tapahtuma. Lopputulos on saanut paljon hyvää palautetta, joten kai kohtuullisesti onnistuin siinä? Mainosvideon pääset näkemään tämän kirjoituksen yhteydessä ja voi hyvin olla niin että tulevaisuudessa joissain muissakin yhteyksissä.

Muutenkin oli mieleenpainuvaa kun Suomalaisen Menestysresepti 2020 jaksoon 9 mainosvideon lisäksi, tuotantoryhmä halusi tulla kuvaamaan kuulumisiamme mökkimaisemiin. Mökki on oman isäni ja Tommin papan omin käsin yli 50-vuotta sitten tekemä omaan synnynpitäjääni Kihniölle. Mieltäni lämmittää että Tommi on tykännyt tehdä tähän ikimuistoiseen projektiin paljon etätöitä suoraan mökiltämme. Se on aika pieni ja vaatimaton, mutta ollut tärkeässä osassa jokaista kesäämme aina tähän päivään asti.

Parin opettavaisen ja heikommin pisteiden valossa menneen tehtävän jälkeen olimme todella iloisia, että kova työ taas lopulta palkittiin ja voitimme ”Mainosvideo & Lanseeraussuunnitelma” jakson. Tämän jälkeen on aika keskittyä jännittävään finaaliin.

Paljon onnea ja menestystä kaikille kilpailijoille!

Eija äiti

Ps. Tommin pomon Tompan Äidin Patukan suosikkimaku on Vadelma-Cashew-Aprikoosi. Tompan mielestä parhaita nauttimishetkiä on paljon mutta, jos yksi valitaan, niin työpäivän välipalana kahvin kera ❤️

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3664694

Suomalainen Menestysresepti jakso 8/10.

 

Kuluttajatutkimus opettaa

 

 

Olimme odottaneet innolla mahdollisuutta päästä maistattamaan tuotteitamme kuluttajatutkimuksen muodossa. Asiakas on aina tärkein ja mukava kuulla palautetta muultakin kuin lähipiiriltä sekä saada kehitysideoitakin. Tommi on vaimonsa Emmin kanssa pitänyt useamman sata Sportlifen maistatusta viime vuosien aikana, joten esimerkiksi Kaaren Prisman maistatus olisi varmasti ollut meille mieluisa tehtävä. Ehkäpä olisin itsekin uskaltautunut mukaan kuuntelemaan maistajien kommentteja.

Erikoinen vuosi vaikutti kuitenkin suunnitelmiin ja lopulta kuluttajatestit suoritettiin Foodwestin avustuksella kuluttajien kodeissa, lähettämällä sinne maistiaiset sekä kysymyslomakkeet. Olemme aina pyrkineet noudattamaan annettuja ohjeita parhaamme mukaan ja palauttamaan tehtävät ajoissa. Nyt meille kuitenkin tuli kiire valmistaa kotikeittiön sijaan Äidin Patukat aidossa tuotanto ympäristössä, vaikka emme olleet edes tehneet vielä sopimusta valmistajamme kanssa.

Lämmin kiitos sopimusvalmistajallemme Kultasuklaalle Iittalan lasimäellä. He ovat tehneet suomalaisena käsityönä suklaata yli 30-vuoden kokemuksella ja koko heidän käsityöläiskylä miljöönsä sekä yhteen hiileen puhaltava henkilökuntansa on parasta mitä Äidin Patukalle on voinut tapahtua. Sydämellisesti he lupasivat valmistaa 180kpl patukoita kuluttajatutkimukseen, vaikka siinä vaiheessa emme olleet tehneet edes vielä virallista sopimusta saati päässeet testaamaan patukoiden valmistamista.

Olimme yhden kerran käyneet Tommin kanssa näyttämässä Kultasuklaalla miten patukoiden massaa valmistetaan ja sen perusteella testipatukat valmistuivat. Tuossa vaiheessa kaikki ainekset sekoitettiin tasaiseksi massaksi ilman herkullisia suutuntumia, lisäksi koostumuksesta haluttiin kiinteämpi ja koe mielessä patukat jätettiin ilman pakkaamista kuivumaan yön ylitse. Tämä kuitenkin aloitti kuivumisprosessin, joka vain nopeutui kun emme vielä tässä vaiheessa pakanneet patukoita kosteutta pitävään folioon vaan pelkkään läpinäkyvään muovikääreeseen. Lopputulos oli niin kuiva ja mauton maistajille päätyessään, että emme voineet olla ylpeitä ensimmäisestä koe erästämme tuotantopaikassamme ja tulos oli sen mukainen myös tehtävän pisteytyksessä palautteineen.

Onneksi tiesimme että meillä on huippu tason ammattilaiset Kultasuklaalla apunamme ja että tästä se tuotannollinen kehitys vasta alkaisi toden teolla. Oikeastaan tässä vaiheessa voi helpottuneena sanoa, että olemme kiitollisia rankasta ja aiheellisesta palautteesta kuluttajatutkimuksessa, se pisti rimamme entistäkin korkeammalle lopputuotteen suhteen. Haluamme että Äidin Patukasta tulee Kultasuklaalla leivottuna yhtä herkullista kuin kotikeittiössäni, tämän eteen on tuon ajankohdan jälkeen tehty toista sataa testierää ja hartiavoimin töitä. Kuten jo viime viikolla kerroinkin, onneksi tässä vaiheessa noin 3kk ensimmäisen erän jälkeen valmistuneet patukat maistuvat hymyssä suin jo koko perheellemme, ja toivottavasti aikanaan myös koko Suomen kansalle.

Enää yksi tehtävä jäljellä ennen finaalin huipennusta, jännitys sen kuin nousee!

Eija äiti

Ps. Oma Äidin Patukan suosikkimakuni on muuten suolainen Nokkonen-Härkäpapu-SuolainenCashew, tykkään siitä parempana valintana napostelun sijaan iltaisin telkkaria katsellessa!

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3660558

 

Suomalainen Menestysresepti jakso 7/10.

 

Riskianalyysin mukanaan tuomat mahdollisuudet

 

 

 

 

Tämän viikon tehtävässä astuttiin mukaan aikamoiseen seikkailuun uhkien ja mahdollisuuksien maailmaan. Opiskelin vielä omaksi ilokseni viimeisimpien työvuosieni ohessa merkonomiksi ja muistan vieläkin kuinka haastavalta riskianalyysin tekeminen tuntui silloin. Tarkoitus on kuitenkin pohjimmiltaan löytää ne haastavimmat riskipisteet jotka kaipaavat erityishuomiota, ja oikeilla toimenpiteillä kääntää lopulta vaikeudet jopa voitoksi. Eli kysymys on pelkästään hyvästä asiasta!

Saimme tehtävään hyvää apua ja näkemystä niin SOK:n kuin Foodwestinkin puolesta, mutta ehkä emme tällä kertaa osanneet kertoa tarpeeksi hyvin ajatuksiamme ja käsitimme jopa osan tarkasteltavista asioista väärin. Esimerkiksi kilpailutilanne niin hyvien proteiinipatukoiden kuin monipuolisten välipala vaihtoehtojen suhteen on kaupoissa valtaisa. Sieltä erottuminen omilla vahvuuksilla vaatii paljon työtä, oikeita valintoja ja nöyrää asennetta. Läksyt saatiin siis juuri oikeaan aikaan ja ahkerin askelin jatketaan oppimisen polkua yhdessä eteenpäin.

Toinen tärkeä asia johon tuomaristo aivan perustellusti kiinnitti huomiota on tuotekehityksen tärkeys. Ei yksin riitä että perhe on tykännyt leipomuksistani ja olemme löytäneet sydämellisen sopimusvalmistaja kumppanin, joka vannoo Suomalaisen käsityön nimeen. Tärkeintä on että pystymme kehittämään lopullisesta tuotteesta yhtä herkullisen, kuin mitä se on parhaimmillaan ollut kotikeittiöstä juuri valmistuneena.

On hyvä muistaa, että tuomaristokin haluaa vain auttaa meitä kohti parasta mahdollista Äidin Patukkaa. Palaute siis osui ja upposi, jonka seurauksena koko kevään ja kesän olemme panostaneet kaikkemme loistavan lopputuloksen kehittämiseen. Meitä kannustaa ajatus että tuomaristokin antoi maku tehtävästä mukavat 23/25 pistettä. Mittarina kehitystyössä onkin ollut ajatus, että voisin tarjota lopullisia Äidin Patukoita yhtä hyvällä mielellä perheelle, kuin miten tarinamme on aikanaan saanut kotikeittiössä alkunsakin. Eipä sitä varmasti halua kuin aina parasta mahdollista lähimmäisilleen, on kysymys sitten tarjottavasta ruoasta tai mistä muusta elämän osa-alueesta tahansa.

Vaikka palaute on välillä ollut aika väkevääkin, mutta täysin perusteltua, olen todella iloinen kun tovi sitten sain maistaa satojen testierien myötä hiottuja viimeisimpiä Äidin Patukoita. Voin käsi sydämellä sanoa että ainakin omasta mielestäni ne alkavat olemaan yhtä hyviä kuin oma tekemäni, ja taisipa perhekin olla samaa mieltä.

Aurinkoista kesää ja kaikkea hyvää!

Eija äiti

Ps. Tommin appiukko Seppo on myös hyvä ystävämme ja hän halusi kertoa viikon vinkkinä että hänen Äidin Patukan suosikkimakunsa on Mustikka-Manteli-Viikuna, joka maistuu kahvin kanssa iltapäivässä pullan sijaan!

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3653050

 

Suomalainen Menestysresepti jakso 6/10.

 

Pakkauksen suunnittelua

Monenlaista ideaa ja mietintöä on päässä risteillyt niin patukan nimi kuin pakkausvaihtoehdoista. Proteiinipatukkahyllyssä on nykyisin varsin laaja ja monipuolinen valikoima, joten pohdimme millä vahvuuksilla kotikeittiöstämme ponnistava patukkamme erottuisi sieltä edukseen. Perheen gallupissa voiton vei idea, jossa säilytettäisiin tavalla tai toisella myös sitä kodinomaisuutta, mistä kaikki on lähtöisin.

Erilaisia vedoksia pakkaus suunnittelun suhteen oli finaaliin pääsemisen myötä alettu tekemään jo hyvissä ajoin. Jossain vaiheessa aloimme kuitenkin miettimään, että olemmeko innostuksemme keskellä matkalla liiankin kauas omasta alkuperäisestä Äidin Patukan sanomasta. Lopulta teimme ainoan oikean päätöksen, revimme kaikki suunnitelmat jotka olimme saaneet valmiiksi ja aloitimme uudelleen puhtaalta pöydältä.

Suomalainen Menestysresepti 2020 ohjelmassa meidän tulee saada paljon tärkeitä asioita varsin nopealla tahdilla etenemään. Siksi pakkauksen suunnittelun alusta aloittaminen oli meille myös aikataulullisesti suuri riski. Toteutimme tehokkaan kuluttajatutkimuksen yhdessä erinomaisen yhteistyökumppanimme Foodwestin kanssa, ja heidän vankka tutkimustietoon perustuva ammattitaitonsa auttoi meitä myös kohti parasta mahdollista lopputulosta.

Uuden alun merkiksi piirsin sydämen, joka siirrettiin jokaisen tulevan patukan kääreeseen ja pakkauslaatikkoon. Siten annoin ikään kuin omi käsin merkkini tuotteelle! Sydämen ympärille alkoi tuomaripalautteen ja Foodwestin kuluttajatutkimuksen sekä pitkää päivää tehneen designerimme opeilla kehittyä Äidin Patukan kääreelle ja laatikolle pakkaukset, joille perheenjäsenten oli helppo näyttää peukkua.

Tuomariarvostelu meni tällä kertaa loistavasti!  Olen iloinen myös Tommin puolesta, koska hän on antanut suuren, suuren panoksen tähän mielenkiintoiseen projektiin. Koko pakkaus & design tehtävä osoitti että yhdessä ollaan aina vahvempia ja ennemmin tai myöhemmin kova työ palkitaan, ei välttämättä heti mutta lopulta aina.

Jännityksellä odotetaan matkan jatkumista!

Eija äiti

Ps. Tommin anoppi Anne on hyvä ystävämme ja hän halusi kertoa viikon vinkkinä että hänen Äidin Patukan suosikkimakunsa on Vadelma-Cashew-Aprikoosi, joka sopii mainiosti paremmaksi valinnaksi herkuttelu hetkiin!

 

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3650925

Suomalainen Menestysresepti jakso 5/10.

 

Makuja ja makua

 

 

 

Makujen metsästys ja eri vaihtoehdot ovat mielenkiintoista kokeilua, kuten myös sopivien raaka-aineiden vertailu. Olemme yhteensä kokeilleet kymmeniä erilaisia reseptejä ja todennäköisimmin jatkoon ovat päässeet ne versiot jotka ovat maistuneet koko perheelle parhaimmin.

Olen kokeillut lukemattomia maku yhdistelmiä, viimeisimpänä myös suolainen vaihtoehto, kotimaista nokkosta ja härkäpapurouhetta hyödyntäen. Poikani Tommi on useammalta eri taholta kuullut toiveen, että nimenomaan myös suolaiselle proteiinia sisältävälle välipalapatukalle olisi tilausta.

Haasteellista on myös ollut löytää oikeat suhteet koostumukseen, ettei lopputulos ole liian murenevaa, vaan pysyy hyvin koossa. Periaatteeni on ollut, ettei mitään ylimääräisiä lisäaineita käytetä apuna. Kolme eri vaihtoehtoa on nyt valmistumassa: Vadelma-Aprikoosi-Cashew, toisena Mustikka-Manteli-Viikuna ja sitten suolainen Nokkonen-Härkäpapu-SuolainenCashew.

Oli erittäin ilahduttavaa saada Suomalaisen Menestysreseptin maku tehtävässä niin positiivista palautetta ja finaalin parhaat pisteemme 23/25 tähän mennessä. Mielenkiintoista, miten yhtä herkullisen Äidin Patukan tekeminen sitten onnistuu tulevassa tuotantopaikassa, kun ja jos sellainen sopiva löytyy?

Edelleen jatkan kokeiluja ja toivon, että viimeistään syksymmällä saan aikaan jonkin sopivasti jouluun liittyvän maun. Saa nähdä, miten onnistuu? Samoin pakkaus suunnittelu etenee, työtä, jännitystä ja mielenkiintoisia asioita siis riittää tässä ikimuistoisessa seikkailussamme!

Myös hyvin tunteikas, ihana ja kaunis viikonloppu on takana. Oman rakkaan tyttären Elisan ja Rikun vihkitilaisuus. Mieltä lämmitti myös että hääpari halusi aidosti hääautoonsa odottamaan Äidin Patukoita matkaevääksi.

 

Ilon, onnen rikkautta päivään jokaiseen,

kaiken hyvän runsautta aikaan vastaiseen.

 

Tätä toivon hääparille, mutta myös meille kaikille!

Eija äiti

Ps. Poikani Tommi halusi kertoa viikon vinkkinä että hänen Äidin Patukan suosikkimakunsa on suolainen Nokkonen-Härkäpapu-SuolainenCashew ja mieluiten hän ottaa sen autoon mukaansa ajomatkoille näppäräksi välipalaksi!

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3646470

 

Suomalainen Menestysresepti jakso 4/10.

 

Mielenkiintoinen, kysymyksiä täynnä oleva matka jatkuu…

 

Monen näköiset asiat pyörivät mielessä, miten tämän kotitekoisen patukan tuotteistaminen saadaan onnistumaan? Olisi hienoa että käsityön osuus saataisiin pidettyä mukana patukan valmistamisessa, sillä se tuo juuri sitä aitoa otetta Äidin Patukkaan mistä kaikki on saanut kotonamme alkunsa. Olisiko meille apua mahdollisesti leipomosta, keksitehtaasta tai vaikkapa suklaapatukoita valmistavasta yrityksestä. Mistä löytyy sopiva valmistaja vai löytyykö ollenkaan?

Onneksi Suomalaisen Menestysreseptin 2020 yhteistyökumppani Foodwest on hyvänä apunamme etsimässä ratkaisuja ja kartoittamassa eri vaihtoehtoja. Heillä on todella pitkä ja monipuolinen ruoka-alan kokemus, joka nojaa niin vankkaan tutkimustietoon kuin laajaan yhteistyö verkostoonkin. Hienoa ettei kaikkia haasteita tarvitse ratkaista yksin vaan yhteen hiileen puhaltamisessa on aina voimaa!

Kävimme myös tutkimassa kaupan proteiinipatukkahyllyjä, valikoimahan on varsin valtava. Siinä mietittiin, miten ne omat patukat sinne sijoittuisivat ja tulisivat ennen kaikkea houkuttelemaan ostajia. Nykyään on paljon hyviä vaihtoehtoja, löytyy maukkaita ja moneen makuun ravintosisällölläänkin vastaavia proteiinipatukoita. Kilpailutilanne on siis todella kova ja pyrimme ottamaan parhaamme mukaan tuomariston antaman palautteen oppeina.

Jukka Kurttila tiivisti ohjeensa erinomaisesti Äidin Patukan vahvuuksista konsepti tehtävän palautteessa:

-Parasta mitä luonto tarjoaa raaka-aineina

-Äidin tekemä missä ei ole mitään turhaa

-Saat herkulliseen välipala hetkeen paremman omantunnon

-Täyttää myös vaativammankin liikkujan tarpeet

Millainen olisi sitten patukan kääre ja pakkaus, koska itse paperiin kieputtamani ja paperinarulla solmimani vaihtoehto ei enää suuremmassa valmistuksessa tulisi onnistumaan. SOK:n Ilkka Alarotu antoi kuitenkin hyvän vinkin, että jotain alkuperäisestä ja kotoisen tunnelmaisesta pakkauksesta kannattaisi pyrkiä säilyttämään. Sillä erottuisimme laajasta valikoimasta tuoden lämmintä ja läheisille omistettua tunnetta kotoisasta keittiöstä myös kaupan hyllyille.

Monen moista haastetta, mutta haasteet on tehty voitettavaksi ja yksi kerrallaan etsitään yhdessä ratkaisuja.

Nyt valmistaudumme viettämään tyttäreni ja tulevan vävyn hääjuhlaa. Poikkeuksellinen vuosi teki alkuperäiseen suunnitelmaan suuret muutokset ja valitettavasti karsi vierasmäärän, mutta turvallisuus edellä mennään ja toivotaan, että kaikki onnistuu ja tulee ikimuistoinen päivä!

Hyvää viikon jatkoa,

Eija äiti

Ps. Tuleva hääpari halusi kertoa viikon vinkkinä että tyttäreni Elisan Äidin Patukan suosikkimaku on suolainen vaihtoehto jota olemme kotikeittiössä kehitelleet, sen hän tykkää ottaa ulkoillessa ja retkeillessä evääksi mukaansa. Mikähän tämä suolainen makuyhdistelmä tulee olemaan? Hänen sulhasensa Riku taasen tykkää eniten Vadelma-Cashew-Aprikoosi mausta, joka maistuu ennen tai jälkeen kuntoilua nopeana ja helppona välipalana.

 

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3642325

 

Suomalainen Menestysresepti jakso 3/10.

 

Yllätyksen ja ihmetyksen jälkeen matka jatkuu!

 

 

Heti kohta alkoivat työt valmista tuotetta kohti. Edelleen tein testauksia ja suunnittelin uusia makuvaihtoehtoja. Vadelma-Cashew-Aprikoosista tuli perhepiirissä niin kehuttu herkku, että se syötiin yleensä loppuun heti valmistuksen jälkeen. Resepti on aika yksinkertainen: kaurahiutaleita, makeutukseen hunajaa, pehmeitä rasvoja maapähkinävoista ja runsasproteiinisuutta juuston juoksutuksesta saatavalla ja kuivatetulla herajauheella. Vadelmat tuovat sopivasti hapokkuutta, aprikoosi makeutta ja cashew pyöreyttä sekä suutuntumaa makumaailmaan.

Tuomaristo antoi ensimmäisen tehtävän, jossa tulisi kertoa tuotteen tarina, A4 kokoisella julisteella ja 20 sekunnin radiomainoksella. Aloimme suunnittelemaan Tommin johdolla julistetta koko perheen voimin. Kuvasimme julisteen kotikeittiössämme samalla pöydällä jossa olen aina leiponut Äidin Patukoita. Tyttäreni Elisa vastasi stailauksesta ja perheen isä Raimo kuvien käsittelystä, joten oli aidosti hauskaa puuhata tällaista uudenlaista kokemusta lähimmäisten kanssa.

Ajattelimme että ideana toimisi aivan arkinen tilanne, jossa olen tehnyt välipalat koko perheelle pöydälle valmiiksi ja kirjoittanut siihen lapun että jokainen voi ottaa ruokaisan patukan evääkseen parhaiten kokemaansa päivän hetkeen. Kaikki aidot raaka-aineet näkyvät kuvan taustalla sellaisinaan kun käytän niitä leivonnassa, Äidin Patukkaan ei siis ole lisätty mitään ylimääräisiä lisäaineita, sillä enhän perheen äitinä ole sellaisia tottunut käyttämään keittiössäni.

Samoihin aikoihin selvisi myös, että kuvausryhmä tulee kuvaamaan tehtävän edistymistä. Se aiheutti minulle ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, koska tulevat kotiimme. Eihän sellaista tapahdu tavalliselle tallaajalle? Selvisin kuvauksista suht kohtuullisesti vaikka vastaavaa kokemusta ei aikaisemmasta ollut, mukavaa kun Tommi oli seuranani ja juttelimme mainosjulisteen tekemisestä ihan samaan tapaan keittiön pöydän äärellä kuin ilman kameroitakin olisimme tehneet. Myös ragdoll-kissamme Blanco oli aktiivisesti kuvauksissa mukana, kai vähän linssiluteen vikaa hänellä! Kuvaus kaiken kaikkiaan oli mukava kokemus, ja olen iloinen että rohkaistuin osallistumaan niihin vaikka aluksi jännittikin.

Tommi oli jo aikaisemmin varannut matkan Phuketiin tapaamaan siellä talvea viettävää ystäväänsä Oskaria. Kuvauspäivänä otimme puhelun Oskarille ja pojat lupasivat suunnitella ja nauhoittaa radiomainoksen siellä. Tommi vei Oskarille mukanaan maistiaisia ja ajatuksena oli saada mainokseen tunnelmaa siitä kuinka Äidin Patukassa on kysymys lähimmäisen ilahduttamisesta. Kuten tuomareista Anni Hautala sanoi jo semifinaalissa, Äidin Patukka ei maistu feikille. Suunmukainen maku ja kotikeittiön aidoista luonnon antimista leivottu yhdistelmä on sellainen, että patukan kelpasi viedä tulijaiseksi hyvälle kaverille Suomesta maailman toiselle puolelle asti.

Eilen näittekin ohjelmassa molempien tehtävien tulokset ja tuomarien arvioinnit. Matka jatkuu kohti uusia tehtäviä ja haasteita. Tärkeäksi kysymykseksi on noussut jo tässä vaiheessa että missä onnistuisimme tekemään Äidin Patukoita sen aitoja vahvuuksia vaalien. Se oli ainakin jo tässä vaiheessa selvää, että kotikeittiömme ei pystyisi yksin vastaamaan satojen S-Ryhmän myymälöiden tarpeeseen, vaikka leipoisimme patukoita koko perheen voimin yötä päivää!

Mukavia kesäpäiviä kaikille, ensi viikkoon,

Eija äiti

Ps. Tommin kaveri Oskari halusi kertoa viikon vinkkinä että hänen Äidin Patukan suosikkinsa on suolainen myöhemmin paljastettava maku, josta hän kiinnostui aluksi uteliaisuudesta tarinan innostamana ja jäi jatkossa positiivisesti koukkuun herkullisesta mausta motivoituneena mielihaluun!

Katso jakso:

https://www.ruutu.fi/video/3638567

 

Katso videolta, Äidin Patukan äidin ja Tommin tunnelmat Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistien julkistuksen jälkeen.

Tarina alkaa..

Hei, olen Eija, äiti ja myös Äidin Patukan äiti!

Olen aina ollut innostunut leipomisesta. Poikani Tommi työskentelee SportLifella, jonka valikoimista löytyy monenlaisia runsasproteiinisia vaihtoehtoja aina helpoista mukaan otettavista välipaloista kuntoilun ympärillä nautittaviin ravinteisiin.

Olen syntynyt pienessä Kihniön kylässä maaseudulla ja tein pitkän päivätyön palkanlaskennan parissa. Aloitin Tampereella Tampellan tehtaalla yli viisikymmentä vuotta sitten ja vaikka yrityksen nimi vaihtui moneen kertaan, niin reilut neljä vuotta sitten siirryin samasta työsuhteesta eläkkeelle. Aikamoinen matka ja tämän jälkeen on ollut hyvää aikaa keskittyä enemmän arkisiin asioihin sekä omiin mielenkiinnon kohteisiin.

Kysyin Tommilta, mitä mieltä hän on, jos yrittäisin kehittää mahdollisimman luonnonmukaisista aineista proteiinia sisältävän ja kotoisan herkullisen välipalapatukan, joka sopii koko perheelle ja pitäisi nälkääkin loitolla? Hän oli samaa mieltä, mikäpä siinä!

Perheeseemme kuuluvat minun ja Tommin lisäksi mieheni Raimo, tyttäreni Elisa, vävyni Riku ja miniäni Emmi. Innolla patukka kehityksessä makuraatina ovat olleet myös Emmin vanhemmat Anne ja Seppo jotka ovat hyviä ystäviämme, sekä Tommin paras kaveri Oskari. Kaikki ovat olleet todella kannustavia ja on ollut ilo kulkea tätä seikkailua yhdessä lähimmäisten kanssa.

Kolmisen vuotta sitten kokeilut lähtivät kotikeittiössä liikkeelle edistyen yrityksen ja erehdyksen kautta siihen pisteeseen, että Tommi ilmoitti patukan mukaan Suomalainen Menestysresepti 2020 kilpailuun.

Hän pääsi esittelemään Äidin Patukoita Tampereen alkukarsintaan, jossa valittiin 17 osallistujaa semifinaaliin.

Matka jatkui Helsinkiin, jossa valittaisiin 6 kilpailijaa jatkoon, kehittämään uutta ruokainnovaatiota Suomeen. Semifinaalissa oli toinen toistaan mielenkiintoisempia kotimaisia uutuuksia, joista kaikista voi tulevaisuudessa tulla vaikka kuinka hieno menestystarina. Taso oli siis tänä vuonna todella kova ja olimme kiitollisia että olimme päässeet näinkin pitkälle perhepiirissä kehitetyllä patukallamme.

Saimme Tommin kanssa kokea todella ikimuistoisen hetken kun iloiseksi yllätykseksemme meidät julkistettiin Jyrki Sukulan toimesta yhdeksi kuudesta finalistista Äidin Patukalla!!

Mielenkiintoista, haastavaa ja jännittävää.

Matkamme edistymistä voi seurata kesän ajan joka maanantai Neloselta klo 20:00 ja Ruutu-suoratoisto palvelusta Suomalainen Menestysresepti 2020 ohjelmassa. Lisäksi ajattelin kirjoittaa tänne tulevinakin viikkoina miten Äidin Patukan tarina onkaan edennyt.

Aurinkoisin terveisin, Eija-äiti

Ps. Mieheni ja perheen isä Raimo halusi kertoa viikon vinkkinä että hänen Äidin Patukan suosikkimakunsa on Vadelma-Cashew-Aprikoosi ja mieluiten hän ottaa sen töihin mukaansa ruokaisan helpoksi välipalaksi!